Wednesday, April 28, 2010

Ευρωζώνη: Αύξηση 1% του δείκτη leading indicators το Μάρτιο


Ευρωζώνη: Αύξηση 1% του δείκτη leading indicators το Μάρτιο



ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones) – Στις 109,2 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 1%, έφτασε το Μάρτιο ο σύνθετος δείκτης leading indicators που καταρτίζει το Conference Board, μετά από αύξηση 0,5% το Φεβρουάριο.

Η άνοδος του Μαρτίου οφείλεται κυρίως στην ανάκαμψη των δεικτών εμπιστοσύνης «ωστόσο είναι πολύ νωρίς να την αντιμετωπίσουμε σαν μια βελτίωση της τάσης ήπιας ανάπτυξης κατά τον δείκτη Leading Indicator» δήλωσε ο Jean-Claude Manini, οικονομολόγος του Conference Board για την Ευρώπη.

Οι τρέχουσες προβλέψεις δεν υποδηλώνουν βελτίωση στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης βραχυπρόθεσμα, ενώ η οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικές αντιξοότητες που σχετίζονται με την αδύναμη αγορά κατασκευών, το ευμετάβλητο παραγγελίες και τις αυξημένες ανησυχίες για τα δημόσια οικονομικά, πρόσθεσε ο Manini.

Αναλυτικά, ο δείκτης LEI του Conference Board για την Ευρωζώνη, έχει σημειώσει αύξηση 14,3% σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2009.

Ο δείκτης leading indicators, τον οποίο συνθέτουν πολλές εκτιμήσεις και αποτελέσματα ερευνών, μπορεί να δείξει τα σημεία καμπής στον οικονομικό κύκλο.

Το Conference Board, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα του τις ΗΠΑ, ξεκίνησε τη δημοσίευση πληροφοριών σχετικά με την οικονομία της Ευρωζώνης το Δεκέμβριο του 2008.


source: capital.gr

No comments:

Share |