Wednesday, April 28, 2010

Το ΔΝΤ θα διαθέσει επιπλέον 10 δις ευρώ στην Ελλάδα


Το ΔΝΤ θα διαθέσει επιπλέον 10 δις ευρώ στην Ελλάδα



Η βρετανική εφημερίδα Financial Times γράφει ότι το ΔΝΤ σχεδιάζει να διαθέσει επιπλέον 10 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, ανεβάζοντας σε 25 δισεκατομμύρια ευρώ το σύνολο της βοήθειάς του προς τη χώρα μας.

«Η συνολική βοήθεια του ΔΝΤ θα ανέλθει σε 25 δισεκατομμύρια ευρώ», γράφει η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη τραπεζίτες και αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον και προσθέτει: «Η αύξηση κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας του ΔΝΤ θα δοθεί με τη μορφή δανείου σε διάστημα τριών ετών».

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα «La Tribune» προειδοποιεί μάλιστα ότι αν δεν δοθεί βοήθεια προς την Ελλάδα η κατάσταση που θα αντιμετωπίσει θα είναι αφόρητη.

«Οι Έλληνες πρέπει να καταπιούν «ένα δυσάρεστο φάρμακο» και να αποδεχτούν τη βοήθεια από το εξωτερικό εάν θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση με το χρέος τους», τονίζει ο Στρος Καν και προσθέτει: «Βρισκόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους Έλληνες. Εάν δεν τους βοηθήσουμε, θα βρεθούν σε αφόρητη κατάσταση».

«Οι Έλληνες πρέπει να αντιληφθούν ότι η εξισορρόπηση των δημοσιονομικών προβλημάτων τους, μετά από πολλά χρόνια απρόσεκτων κινήσεων, θα είναι επώδυνη και δύσκολη. Αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση για να βγουν από αυτή την κατάσταση», ανέφερε ο διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

source: euro2day.gr

No comments:

Share |