Wednesday, April 28, 2010

Βουτιά 2,6% έκανε ο Nikkei


Βουτιά 2,6% έκανε ο Nikkei


Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων έχασε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος παρασύρθηκε σε πτώση από τις εξαγωγικές εταιρείες, όπως η Kyocera καθώς και από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Το μεγαλύτερο μέρος των κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων έχασε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος παρασύρθηκε σε πτώση από τις εξαγωγικές εταιρείες, όπως η Kyocera, καθώς και από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Οι επενδυτές «τιμώρησαν» τις μετοχές των εταιρειών που ανακοίνωσαν απογοητευτικά αποτελέσματα. Πτώση σημείωσε και η East Japan Railway, μετά την ανακοίνωση της μείωσης των ετήσιων λειτουργικών κερδών, ενώ κάτω των προσδοκιών έπεσαν οι προσδοκίες κερδοφορίας.

«Οι επενδυτές φοβούνται τώρα ότι η περιπέτεια πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας θα αποτελέσει τροχοπέδη για την υπόλοιπη Ευρώπη», σχολιάζει ο Μασαγιόσι Γιάνο, κορυφαίος αναλυτής της Meiwa Securities.

Ο Nikkei [.N225] έκλεισε στις 10.924,79 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 2,6%, ενώ στις 977,64 μονάδες υποχώρησε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 977,64 μονάδες.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |