Wednesday, April 7, 2010

Daimler: Έκλεισε η συμφωνία συνεργασίας με Renault - Nissan

Daimler: Έκλεισε η συμφωνία συνεργασίας με Renault - Nissan


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones)—H γερμανική εταιρεία Daimler επιβεβαίωσε σήμερα ότι προχωρά σε συνεργασία με την Renault SA και τη Nissan Motor Corp. για την ανάπτυξη μικρών αυτοκινήτων νέας γενιάς και τη σύμπραξη στην κατηγορία των μικρών εμπορικών ημιφορτηγών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Renault και η Nissan θα αποκτήσουν συνολικό ποσοστό 3,1% στην Daimler, ενώ η εταιρεία κατασκευής των αυτοκινήτων Mercedes θα αποκτήσει ισόποσα ποσοστά τόσο στη Renault όσο και στη Nissan. Ωστόσο, η Daimler δεν επεκτείνει την στενή συμμαχία βάσει της οποίας οι Renault και Nissan έχουν συνεργαστεί από το 1999.

«Οι δεξιότητές μας αλληλοσυμπληρώνονται πολύ καλά. Άμεσα, προχωρούμε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εταιρειών μας στην κατηγορία των μικρών και μεσαίων αυτοκινήτων, ενώ μειώνουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα – και τα δύο θα γίνουν σε μακροπρόθεσμη βάση», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της Daimler Dieter Zetsche.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται υπό έντονη πίεση να ενισχύσει την παρουσία της στην πολύ δύσκολη κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, εν τω μέσω μίας πιο διευρυμένης τάσης μεταξύ των καταναλωτών για μικρότερα και πιο οικονομικά αυτοκίνητα.

Η συνεργασία με τη Renault και τη Nissan, οι οποίες ήδη κατέχουν μεγαλύτερο ποσοστό η μία στην άλλη, στοχεύει στη βελτίωση της κερδοφορίας των μεσαίων αυτοκινήτων της Daimler.


source: capital.gr

No comments:

Share |