Wednesday, April 7, 2010

Μ. Βρετανία: Πτώση στις 56,5 μονάδες για τον PMI υπηρεσιών το Μάρτιο


Μ. Βρετανία: Πτώση στις 56,5 μονάδες για τον PMI υπηρεσιών το Μάρτιο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Ο κυρίαρχος στη Μ. Βρετανία κλάδος των υπηρεσιών ενισχύθηκε με πιο ήπιο ρυθμό το Μάρτιο, ωστόσο διατήρησε ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης, παρόμοιο με τα επίπεδα πριν το τέλος του 2009, πριν η μεταβλητότητα των δύο πρώτων μηνών του 2010, που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Η εταιρεία ερευνών Markit Economics και το ινστιτούτο Chartered Institute of Purchasing & Supply ανακοίνωσαν ότι ο δείκτης των υπηρεσιών Purchasing Managers Index υποχώρησε στις 56,5 μονάδες το Μάρτιο από 58,4 μονάδες το Φεβρουάριο.

Η δημοσκόπηση επίσης έδειξε μία ευχάριστη αύξηση στον αριθμό των απασχολούμενων στον κλάδο, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2008.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση στις 57,9 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Όταν η μέτρηση είναι πάνω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει ανάπτυξη του κλάδου, ενώ κάτω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει συρρίκνωση.

«Ο κλάδος των υπηρεσιών συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας», τόνισε ο David Noble, διευθύνων σύμβουλος της CIPS.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε τον αριθμό των θέσεων εργασίας να αυξάνεται στον κλάδο για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν δύο ετών», σημείωσε.

Η ανάπτυξη του κλάδου των υπηρεσιών στους πρώτους τρεις μήνες του έτους εμφανίστηκε αμετάβλητη σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2009, όπως έδειξαν τα στοιχεία, «υποδηλώνοντας την σεβαστή συνεισφορά του κλάδου των υπηρεσιών στη μέτρηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του πρώτου τριμήνου», τόνισε ο Paul Smith, αναλυτής της Markit.

source: capital.gr

No comments:

Share |