Wednesday, April 7, 2010

ΗΠΑ: Πτώση 11% στις αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων


ΗΠΑ: Πτώση 11% στις αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων


Οι αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 11% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Mortgage Bankers Association (MBA), καθώς τα επιτόκια εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο.

«Τα επιτόκια αυξήθηκαν καθώς η Federal Reserve ολοκλήρωσε τις αγορές τίτλων εγγυημένων με ενυπόθηκα δάνεια», δήλωσε ο Michael Fratantoni, αντιπρόεδρος έρευνας και ανάπτυξης της MBA.

Η δραστηριότητα αναχρηματοδότησης υποχώρησε 17%, σύμφωνα με την εβδομαδιαία δημοσκόπηση της MBA, η οποία καλύπτει παραπάνω από το μισό όλων των ενυπόθηκων αιτήσεων στεγαστικών στις ΗΠΑ.

Το ποσοστό των αιτήσεων για αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανείου υποχώρησε στο 58,7% των συνολικών αιτήσεων από το 63,2% την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό ήταν το χαμηλότερο ποσοστό από τα τέλη Αυγούστου.

Ο μέσος όρος των τεσσάρων εβδομάδων για τις συνολικές αιτήσεις μειώθηκε 3,8%.

Οι αιτήσεις δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου ανήλθαν στο 6,2% της δραστηριότητας την περασμένη εβδομάδα, υψηλότερα από το 5,2% μια εβδομάδα νωρίτερα.

Ο μέσος όρος στα σταθερά επιτόκια ενυπόθηκων δανείων διάρκειας 30 ετών διαμορφώθηκε στο 5,31% αυτήν την εβδομάδα, υψηλότερα από το 5,04% ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος διάρκειας 15 ετών ανήλθε στο 4,54% από το 4,34%. Ο ετήσιος μέσος όρος ARM ενισχύθηκε στο 7,03% από 6,88%.

source: capital.gr

No comments:

Share |