Wednesday, April 7, 2010

Γερμανία: Αμετάβλητες οι βιομηχανικές παραγγελίες το Φεβρουάριο


Γερμανία: Αμετάβλητες οι βιομηχανικές παραγγελίες το Φεβρουάριο



ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones)—Αμετάβλητες παρέμειναν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία το Φεβρουάριο έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα καθώς η αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό αντιστάθμισε την πτώση των εγχώριων παραγγελιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Οι παραγγελίες διατηρήθηκα αμετάβλητες το Φεβρουάριο, σε εποχιακά αναπροσαρμοσμένη μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση 1%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Η μέτρηση πραγματοποιείται μετά την ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων του Ιανουαρίου, με τις παραγγελίες του Ιανουαρίου να αυξάνονται σε ποσοστό 5,1%, έναντι της αρχικής εκτίμησης για αύξηση 4,3%.

Το επίπεδο των παραγγελιών υποδηλώνει ότι ο ρυθμός της ανάκαμψης του βιομηχανικού κλάδου της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα συνεχιστεί, ανέφερε το υπουργείο.

Σημειώθηκε αύξηση 1,8% στις παραγγελίες από το εξωτερικό το Φεβρουάριο, ενώ οι εγχώριες παραγγελίες περιορίστηκαν σε ποσοστό 1,9%. Τον Ιανουάριο, οι παραγγελίες από το εξωτερικό ενισχύθηκαν 3,7%, ενώ η εγχώρια ζήτηση σημείωσε αύξηση 6,7% έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα.

Οι παραγγελίες από τις υπόλοιπες 15 χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν 0,1% το Φεβρουάριο, από τον Ιανουάριο, ενώ οι παραγγελίες εκτός Ευρωζώνης ενισχύθηκαν σε ποσοστό 2,9%.

Η ζήτηση για καταναλωτικά αγαθά περιορίστηκε 5,6% το Φεβρουάριο μετά την αύξηση του Ιανουαρίου κατά 1,1%.

Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 24,5% το Φεβρουάριο, μετά την αύξηση κατά 10,6% τον Ιανουάριο.

Η διμηνιαία σύγκριση, η οποία δεν περιλαμβάνει μερική μεταβλητότητα των στοιχείων, δείχνει ότι οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 3,7% την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έναντι της περιόδου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

source: capital.gr

No comments:

Share |