Wednesday, April 7, 2010

Κίνα: Προς πώληση τριετών ομολόγων


Κίνα: Προς πώληση τριετών ομολόγων


Στην πώληση ομολόγων τριετούς διάρκειας θα προχωρήσει αύριο η κεντρική τράπεζα της Κίνας, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2008, επιδιώκοντας να αδειάσει από μετρητά την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου, σύμφωνα με τρεις διαπραγματευτές μεγάλων τραπεζών της χώρας.

Η People’s Bank of China ζήτησε από τους δανειστές να κάνουν υποδείξεις για τη ζήτηση των αξιών, σύμφωνα με τους τρεις ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους πριν από την επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές η πώληση ομολόγων με υψηλότερες αποδόσεις ενδέχεται να ωθήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων δανεισμού για πρώτη φορά σε δύο χρόνια επιτρέποντας την ισχυροποίηση του κινεζικού νομίσματος.

Ηδη οι άνθρωποι που χαράσσουν τη νομισματική πολιτική από την Κίνα έως την Ινδία άρχισαν να αποσύρουν τα οικονομικά μέτρα στήριξης φέτος επιδιώκοντας να αποφύγουν τις φούσκες των περιουσιακών στοιχείων καθώς η Ασία οδηγεί τον πλανήτη εκτός της ύφεσης.

Την τελευταία φορά που η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια έτους κατά 0,27% στο 5,31% ήταν τον Δεκέμβριο του 2008 προκειμένου να αναζωογονήσει την οικονομία εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Τον Μάρτιο του 2007 η νομισματική αρχή αύξησε τα επιτόκια, δύο μήνες μετά την πώληση τριετών ομολόγων και διάλειμμα 18 μηνών.

source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |