Monday, April 19, 2010

Citigroup: Κέρδη $4,4 δισ. το α΄ τρίμηνο


Citigroup: Κέρδη $4,4 δισ. το α΄ τρίμηνο


Τα υψηλότερα κέρδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2007 ανακοίνωσε σήμερα η Citigroup, με τα αποτελέσματα της να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ειδικότερα, η Citigroup Inc. ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το α΄ τρίμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν σε 4,43 δισ. δολ. ή 15 cents ανά μετοχή από ζημιές 966 εκατ. δολ. ή 18 cents ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Τα έσοδα έφτασαν τα 25,4 δισ. δολ.

Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημιές και αποζημιώσεις υποχώρησαν κατά 2,4 δισ. στα 8,6 δισ. δολ. που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από το πρώτο τρίμηνο του 2008, ανακοίνωσε η τράπεζα.Οι δαπάνες υποχώρησαν 6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν σε 11,5 δισ. δολ.

"Η Citi σήμερα είναι ουσιαστικά μια εντελώς διαφορετική εταιρεία απ΄ ό,τι ήταν μόλις πριν από δύο χρόνια", σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Citi, Vikram Pandit. "Είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ωστόσο συνεχίζουμε να είμαστε επιφυλακτικοί για το ευρύτερο περιβάλλον, λόγω της αβεβαιότητας στην οικονομική ανάκαμψη και της υψηλής ανεργίας στις ΗΠΑ", πρόσθεσε.

source: capital.gr

No comments:

Share |