Monday, April 19, 2010

"Βουτιά" έως και άνω του 4% στις ασιατικές αγορές


"Βουτιά" έως και άνω του 4% στις ασιατικές αγορές

Τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα δύο μηνών σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς εγείρονται ανησυχίες ότι η μήνυση της SEC κατά της Goldman Sachs, θα ενισχύσει την αυστηρότητα των ρυθμιστικών αρχών. Απώλειες άνω του 3% στη Σανγκάη.

Πιο αναλυτικά, την επίδοση που σημείωσε την Παρασκευή η Wall Street «μιμούνται» τα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς στο σύνολό τους υποχωρούν σε ποσοστό άνω του 1% μετά τη μήνυση της SEC κατά της Goldman Sachs. Σε πτωτικό τέμπο και οι αεροπορικές καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα στην Ευρώπη λόγω της ηφαιστειακής τέφρας που στην κυριολεξία έχει σκεπάσει την ήπειρο.

«Οι κατηγορίες της SEC κατά της Goldman είναι βέβαιο ότι φοβίζουν τους επενδυτές στις ΗΠΑ, ενώ ενδέχεται να οδηγήσουν την αγορά σε βραχυπρόθεσμη διόρθωση… ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη σημάδια ότι το συγκεκριμένο θέμα θα εξελιχθεί σε ζήτημα συστημικού κινδύνου για τις χρηματαγορές», σχολίασε στο MarketWatch ο Lee Jin-Woo, αναλυτής της Mirae Securities από τη Σεούλ.

Στη Σανγκάη καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες απώλειες καθώς στο θέμα της Goldman και στην αδύναμη επίδοση της Wall, προστίθενται οι αυξανόμενες ανησυχίες για τα μέτρα σύσφιξης που έχουν σκοπό τον περιορισμό της ζήτησης στην αγορά κατοικίας.

Στα επιχειρηματικά νέα, η Toyota συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο ύψους 16,4 εκατ. δολαρίων που της επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση, δεδομένου ότι καθυστέρησε να ενημερώσει τις αρχές για τα προβλήματα των οχημάτων της. Ωστόσο, η συμφωνία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα θα εκφραστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέψει στην ιαπωνική εταιρεία να αποφύγει κάθε νομική παραδοχή ότι έκρυβε από τις αρχές το πρόβλημα.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific, σημείωσε πτώση 1,9% στις 125,88 μονάδες στο Τόκιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα δύο μηνών.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei κατέγραψε πτώση 1,74% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 10.908,77 μονάδες. Ο ευρύτερος Topix υποχώρησε κατά 1,82%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κατέγραψε πτώση 1,60%. Σημαντική πτώση καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Κίνας, με τον Shanghai Composite στο -4,39% και τον Shenzhen Composite στο -3,79%. Ο ευρύτερος CSI 300 υποχωρεί σε ποσοστό 4,90%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει απώλειες 1,76%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν υποχωρεί σε ποσοστό 3,17%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 σημειώνει πτώση 0,88%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με απώλειες 1,50%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε πτωτικά κατά 1,37%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 1,41%.

source: capital.gr

No comments:

Share |