Monday, April 19, 2010

Μ. Βρετανία: Αύξηση 2,6% για το δείκτη τιμών κατοικιών Rightmove


Μ. Βρετανία: Αύξηση 2,6% για το δείκτη τιμών κατοικιών Rightmove


Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι τιμές κατοικίας στη Μ. Βρετανία στις αρχές Απριλίου έναντι του Μαρτίου, ωθούμενες από τις αγορές ακριβών κατοικιών, παρά την αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων προς πώληση ακινήτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rightmove που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα λοιπόν με το δείκτη Rightmove, οι τιμές κατοικίας αυξήθηκαν κατά 2,6% στα μέσα Απριλίου σε μηνιαία βάση, ενώ ενισχύθηκαν κατά 6% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Το Μάρτιο οι τιμές κατοικιών σημείωσαν άνοδο 0,1% σε ετήσια βάση και 5,3% σε ετήσια. Η αύξηση του Απριλίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις αγορές ακριβών κατοικιών, σε υψηλές τιμές, καθώς τα διαθέσιμα σπίτια της συγκεκριμένη κατηγορίας είναι λίγα.

«Τα σπανιότερα είδη κατοικιών που βρίσκονται σε ελκυστικές περιοχές πωλούνται σε τιμές-ρεκόρ», τόνισε ο Miles Shipside, εμπορικός διευθυντής της Rightmove. «Υπάρχει αυξανόμενη απόκλιση μεταξύ των αγορών, καθώς οι μεσίτες αναφέρουν ότι υπάρχουν ορισμένα σπίτια που χρειάζονται δύο επισκέψεις για να βρεθεί αογραστής, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω χρειάζονται πάνω από είκοσι», συμπλήρωσε.

source: capital.gr

No comments:

Share |