Thursday, April 22, 2010

Βρετανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις το Μάρτιο


Βρετανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις το Μάρτιο



ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)— Αύξηση εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μ. Βρετανία το Μάρτιο, ωστόσο με μικρότερο των εκτιμήσεων ρυθμό, καθώς οι πωλήσεις τροφίμων υποχώρησαν με τον ισχυρότερο ετήσιο ρυθμό σε διάστημα ενός έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Office for National Statistics (ONS).

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων ενισχύθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση και 2,2% σε ετήσια το Μάρτιο.

Το Φεβρουάριο, οι πωλήσεις είχαν αναθεωρηθεί σε αύξηση 2,5% σε μηνιαία βάση και 3,2% σε ετήσια. Το ONS είχε αρχικά ανακοινώσει πως οι πωλήσεις σε μηνιαίο επίπεδο είχαν ενισχυθεί κατά 2,1% ενώ σε ετήσιο κατά 3,5% το Φεβρουάριο.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν μια κατά 0,8% μηνιαία αύξηση και μια κατά 2,6% ετήσια.

Η μικρότερη των εκτιμήσεων αύξηση στις πωλήσεις πραγματοποιήθηκε παρά την πτώση κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα ενώ παράλληλα δείχνει πως οι καταναλωτές παραμένουν επιφυλακτικοί σχετικά με τις δαπάνες τους.

Οι λεπτομέρειες των στοιχείων έδειξαν πως οι πωλήσεις στις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων αυξήθηκαν μόνο κατά 0,1% σε μηνιαίο επίπεδο το Μάρτιο, ενώ υποχώρησαν 0,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια κάμψη από τον Απρίλιο του 2009.

Οι πωλήσεις καυσίμων παρουσιάστηκαν οι πιο αυξημένες μηνιαίως, ενισχυμένες κατά 2,5% το Μάρτιο από το Φεβρουάριο, ωστόσο εκπρόσωπος του ONS ανέφερε πως η ζήτηση για καύσιμα ήταν γενικά αδύναμη.


source: capital.gr

No comments:

Share |