Thursday, April 22, 2010

Ιαπωνία: Αύξηση 43,5% για τις εξαγωγές το Μάρτιο


Ιαπωνία: Αύξηση 43,5% για τις εξαγωγές το Μάρτιο

Ακλόνητες εμφανίστηκαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας το Μάρτιο, σε μια ένδειξη ότι η ισχυρή ανάπτυξη της Ασίας και η ανάκαμψη των ΗΠΑ τροφοδοτούν ακόμη την εξαρτώμενη σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές οικονομία της Ιαπωνίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 43,5% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ωθούμενες από τις εξαγωγές αυτοκινήτων, ημιαγωγών και ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 45,9%.

«Η εικόνα παραμένει αμετάβλητη, ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας συνεχίζει να βασίζεται στις εξαγωγές», σχολίασε ο Junko Nishioka, αναλυτής της RBS Securities.

Tο πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου διαμορφώθηκε στα 948,9 δισ. γεν (10,19 δισ. δολ) το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 1,050 τρισ. γεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν σε ποσοστό 43,5% το Μάρτιο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 20,7%.

source: capital.gr

No comments:

Share |