Thursday, April 8, 2010

Μ. Βρετανία: Πρόστιμο 1,75 εκατ. λιρών στην Credit Suisse από την FSA


Μ. Βρετανία: Πρόστιμο 1,75 εκατ. λιρών στην Credit Suisse από την FSA

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Μ. Βρετανίας ή FSA, ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε συνολικό πρόστιμο ύψους 4,2 δισ. λιρών σε τρεις εταιρείες, οι οποίες δεν διέθεσαν εγκαίρως, ακριβείς πληροφορίες στην FSA.

ΚΥΡΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

- Πρόκειται για την Credit Suisse με πρόστιμο 1,75 εκατ. λίρες, την Getco Europe Limited με 1,4 εκατ. λίρες και την Instinet Europe Limited με 1,05 εκατ. λίρες.

- Η Credit Suisse είναι τράπεζα, η Getco είναι market maker σε ηλεκτρονικές αγορές και η Instinet είναι χρηματιστηριακή.

- Και οι τρεις εταιρείες βρέθηκαν να έχουν πράξει αρκετές παραβιάσεις που προκάλεσαν τη μη έγκαιρη και ακριβή διάθεση αναλυτικής κατάστασης συναλλαγών στην FSA.

- Επίσης, η Instinet βρέθηκε ότι παραβίασε τις αρχές της FSA καθώς η εταιρεία δεν διαθέτει τα απαραίτητα συστήματα και ελέγχους για να πληροί τις προϋποθέσεις γνωστοποίησης συναλλαγών ενώ παράλληλα απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιθεωρεί τις διαδικασίες της και την ακρίβεια των στοιχείων της κατάστασης συναλλαγών.

- Κάθε εταιρεία θα μπορούσε να έχει αποφύγει τις παραβιάσεις αν διενεργούσε τακτικές επιθεωρήσεις των στοιχείων της. Παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις της FSA κατά τη διάρκεια του 2007 και του 2008, καμία από τις τρεις δεν το έπραξε.

source: capital.gr

No comments:

Share |