Thursday, April 8, 2010

Ρευστοποιήσεις στην Ασία, απώλειες 1,10% για το Nikkei


Ρευστοποιήσεις στην Ασία, απώλειες 1,10% για το Nikkei

Πτωτικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Αρνητικά τα μάκρο της Ιαπωνίας, σε χαμηλά επίπεδα η ανεργία στην Αυστραλία.

Πιο αναλυτικά, τις απώλειες της Wall Street φαίνεται πως ακολουθούν οι ασιατικοί δείκτες καθώς οι τελευταίες εξελίξεις συνηγορούν στις ανησυχίες ότι τα επιτόκια δεν θα παραμείνουν για πολύ στα εξαιρετικά χαμηλά τρέχοντα επίπεδα.

«Το γεν ενισχύθηκε και η Νέα Υόρκη υποχώρησε, αν θέλουμε να βρούμε λόγους για κατοχύρωση κερδών, συνεπώς πολλοί επενδυτές αρχίζουν την ημέρα με πωλήσεις», σχολίασε στο MarketWatch ο διευθυντής πωλήσεων της Chuo Securities, Koichi Seki.

Στα μάκρο της ημέρας, σε ποσοστό 29,6% διευρύνθηκε το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Ιαπωνίας το Φεβρουάριο, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Ειδικότερα, το πλεόνασμα αυξήθηκε στα 1,47 τρισ. γεν (15,8 δισ. δολάρια), αρκετά λιγότερο από την αύξηση της τάξης του 40,7% στα 1,596 τρισ. γεν που έκαναν λόγο οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Ωστόσο, οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού μειώθηκαν 0,4% το Φεβρουάριο, υποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη της χώρας παραμένει αδύναμη. Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα, εξαιρουμένων των παραγγελιών για πλοία και ηλεκτρική ενέργεια λόγω μεταβλητότητας, περιορίστηκαν σε ποσοστό 5,4% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Ενισχύθηκε η απασχόληση στην Αυστραλία το Μάρτιο καθώς οι επιχειρήσεις αύξησαν τις προσλήψεις πλήρους απασχόλησης, γεγονός που αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας.

Στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβένρηση, η ανεργία διατηρήθηκε στο χαμηλό επίπεδο του 5,3%, με τις νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης να διαμορφώνονται στις 30.100. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση στις νέες θέσεις από το Νοέμβριο και τον έβδομο διαδοχικό μήνα αύξησης.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific, σημείωσε πτώση 0,6% στις 127,47 μονάδες στο Τόκιο, ενώ χθες έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2008.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei κατέγραψε απώλειες 1,10% ολοκληρώνοντας τις συναλλαγές στις 11.168,20 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κατέγραψε πτώση 0,17%. Αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν και οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Κίνας, με τον Shanghai Composite στο -0,76% και τον Shenzhen Composite στο -0,25%. Ο ευρύτερος CSI 300 υποχωρεί σε ποσοστό 0,95%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει κέρδη 0,42%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν υποχωρεί σε ποσοστό 0,79%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 σημειώνει απώλειες 0,52%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με πτώση 0,46%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινήθηκε πτωτικά κατά 0,50%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 0,81%.

source: capital.gr

No comments:

Share |