Wednesday, March 17, 2010

Κίνα: Αναβάθμιση του outlook για το 2009 από την Παγκόσμια Τράπεζα


Κίνα: Αναβάθμιση του outlook για το 2009 από την Παγκόσμια Τράπεζα

Η ταχύτερη της αναμενόμενης ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας από την παγκόσμια οικονομική ύφεση σημαίνει πως οι αρχές πρέπει να φρενάρουν τη νομισματική πολιτική και να επιτρέψουν την ανατίμηση του νομίσματος για να αποφύγει μια «φούσκα» παγίων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Στην μηνιαία της έκθεση για την οικονομία της Κίνας, η Παγκόσμια Τράπεζα αναβάθμισε το outlook για αυτό το έτος, ενώ υποβάθμισε το αντίστοιχο για το 2011, προειδοποιώντας για επικείμενους κινδύνους από τις τιμές των ακινήτων και τα ταλαιπωρημένα κυβερνητικά οικονομικά.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας αναμένεται να ενισχυθεί 9,5% το 2010, επιβραδυνόμενο ελαφρώς στο 8,7% τον επόμενο χρόνο. Τον Ιανουάριο, η Τράπεζα είχε προβλέψει ότι η οικονομία θα διευρυνόταν κατά 9% σε αυτό και το επόμενο έτος.

Επιπλέον, η Τράπεζα προέτρεψε για πιο ευέλικτες ισοτιμίες, που θα περιλαμβάνουν ένα πιο ισχυρό γουάν στο βραχυπρόθεσμο διάστημα.

Οι τιμές καταναλωτή αναμένεται να ενισχυθούν 3,7% σε αυτό το έτος και κατά 2,8% το επόμενο. Ωστόσο, μια πιο σφιχτή νομισματική πολιτική, που θα περιλαμβάνει μεγαλύτερη έμφαση στα επιτόκια, θα είναι χρήσιμη για να διατηρήσει τις προσδοκίες σε σταθερό επίπεδο.

source: capital.gr

No comments:

Share |