Wednesday, March 17, 2010

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Bank of Japan


Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Bank of Japan

ΕκΑμετάβλητα στο 0,1% διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Ιαπωνίας, με ομόφωνη απόφαση όπως αναμενόταν, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε το διπλασιασμό του έκτακτου προγράμματος χορηγήσεων που εφάρμοσε το Δεκέμβριο.

«Η οικονομία της Ιαπωνίας ανακάμπτει, κυρίως λόγω των διαφόρων πολιτικών μέτρων τόσο σε εγχώριο επίπεδο, όσο και διεθνώς, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο momentum για να στηρίξει μια βιώσιμη ανάκαμψη της εγχώριας ιδιωτικής ζήτησης», ανέφερε η Bank of Japan στην ανακοίνωσή της.

Το επιτόκιο παραμένει αμετάβλητο από το Δεκέμβριο του 2008. Επίσης, η τράπεζα τόνισε ότι θα «ενθαρρύνει τη μείωση των πιο μακροπρόθεσμων επιτοκίων αυξάνοντας σημαντικά το ποσό των κεφαλαίων που διατίθενται μέσω των πράξεων σταθερού επιτοκίου.

Συνεπώς, αυξάνει το συνολικό ποσό των τριμηνιαίων χορηγήσεων που διατίθενται μέσω έκτακτου προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας στα 20 τρισ. γεν (221 δισ. δολάρια), από το υφιστάμενο επίπεδο των 10 τρισ. γεν.

Τέλος, η Bank of Japan επισήμανε ότι τα κεφάλαια του προγράμματος θα αρχίσουν να εμιώνονται σταδιακά από τον Απρίλιο του 2010 και μετά.

source: capital.gr

No comments:

Share |