Tuesday, March 30, 2010

Στο μικροσκόπιο της NASA τα προβλήματα της Toyota


Στο μικροσκόπιο της NASA τα προβλήματα της Toyota

Στο μικροσκόπιο της NASA θα βρεθούν τα προβλήματα του πεντάλ επιτάχυνσης και της ηλεκτρονικής υποβοήθησης της Toyota, καθώς οι αρχές των ΗΠΑ επεκτείνουν την έρευνα για τα περιστατικά που σχετίζονται με τουλάχιστον 51 θανάτους.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, η κυβέρνηση προσέλαβε και το εθνικό συμβούλιο ερευνών, που είναι μέρος της εθνικής ακαδημίας επιστημών των ΗΠΑ, με σκοπό να διερευνήσει την αθέλητη επιτάχυνση και τα ηλεκτρονικά συστήματα των οχημάτων όλων των κατασκευαστών, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Ray LaHood, με τις έρευνες να αναμένεται να κοστίσουν 3 εκατ. δολάρια.

Το κονγκρέσο «πιστεύει ότι υπάρχουν και άλλα σημεία στο ζήτημα και ότι τα προβλήματα δεν περιορίζονται στα πατάκια και στα πεντάλ που δεν λειτουργούν σωστά», τόνισε ο LaHood. «Εκτιμούν ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα έχουν μερίδιο ευθύνης. Παρά το γεγονός ότι η μέχρι στιγμής έρευνά μας δεν δείχνει κάτι τέτοιο, ούτε η έρευνα της Toyota, πιστεύουμε ότι πρέπει να εξετάσουμε τις ανησυχίες του κονγκρέσου», συμπλήρωσε.

Τέλος, τα αποτελέσματα του εθνικού συμβουλίου ερευνών αναμένονται σε 18 μήνες, ενώ τα ευρήματα της NASA θα είναι διαθέσιμα «πιθανώς νωρίτερα», σύμφωνα με τον LaHood.

source: capital.gr

No comments:

Share |