Tuesday, March 30, 2010

Lehman: "Βλέπει" μείωση των απαιτήσεων στα $260 δισ.


Lehman: "Βλέπει" μείωση των απαιτήσεων στα $260 δισ.

Μεγάλη μείωση των απαιτήσεων των πιστωτών της "βλέπει" η Lehman Brothers Holdings Inc. η οποία σε ανακοίνωση της προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εκτιμά πως οι απαιτήσεις των 800 δισ. δολ. που έχουν καταθέσει πιστωτές της θα διαμορφωθούν τελικά στα 260 δισ. δολ.

Στην ανακοίνωση της η Lehman επισημαίνει ότι από την προκαταρκτική αξιολόγηση σε περισσότερες από 65.000 αιτήσεις αποζημίωσης, το συνολικό ποσό θα πρέπει να μειωθεί στα 605 δισ. δολ. από 819 δισ. δολ. αρχικά, λόγω "λαθών, επικαλύψεων και προηγούμενων διορθώσεων που δεν ήταν κατάλληλες", όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Η Lehman σημειώνει ταυτόχρονα ότι η προκαταρκτική εκτίμηση της για το σύνολο των απαιτήσεων που θα επιτραπούν στην υπόθεση της πτώχευσης της θα φτάσουν τα 260 δισ. δολ. περίπου. Αυτό περιλαμβάνει αιτήσεις από τρίτους και θυγατρικές της Lehman έναντι της Lehman΄s Holdings καθώς και εγγυημένες απαιτήσεις.

Η εταιρεία αναφέρει παράλληλα ότι η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων "είναι μια συνεχής, εντατική και επίπονη διαδικασία".

"Τα ποσά που αναφέρονται στην παρούσα έκθεση βασίζονται στις καλύτερες δυνατές εκτιμήσεις [της Lehman] την τρέχουσα στιγμή και -υπό το πρίσμα των εξαιρετικά πολύπλοκων ζητημάτων λόγω του γιγαντιαίου μεγέθους της υπόθεσης- θα αναθεωρούν στο μέλλον", αναφέρει μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Η κατάρρευση της Lehman τον Σεπτέμβριο του 2008 αποτελεί την μεγαλύτερη πτώχευση στην ιστορία των ΗΠΑ.

source: capital.gr

No comments:

Share |