Tuesday, March 30, 2010

Κέρδη 1% κατέγραψε ο Nikkei


Κέρδη 1% κατέγραψε ο Nikkei


Στα υψηλά 18 μηνών ανήλθε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, με τις μετοχές των εμπορευμάτων, όπως η Mitsubishi Corp. να πρωταγωνιστούν στην άνοδο μετά την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων.

Στα υψηλά 18 μηνών ανήλθε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, με τις μετοχές των εμπορευμάτων, όπως η Mitsubishi Corp, να πρωταγωνιστούν στην άνοδο μετά την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων.

Παρότι εκφράζονται ανησυχίες ότι ίσως η τάση αγοράς ιαπωνικών μετοχών είναι υπερβολική σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ο Nikkei [.N225] είναι πολύ πιθανό να καταλήξει σε υψηλότερα επίπεδα στο τέλος του οικονομικού έτους.

Ενώ ορισμένες μετοχές έχουν ήδη προεξοφλήσει την πιθανότητα περαιτέρω βελτίωσης της εταιρική κερδοφορίας για το διάστημα 2010-11, οι προβλέψεις κερδών που αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη του Απρίλη είναι πιθανό να εκπλήξουν ευχάριστα τις αγορές, υποστηρίζει ο Μιτσουσίγκε Ακίνο, ανώτατος διαχειριστής επενδύσεων της Ichiyoshi Investment Management.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 11.097,14 καταγράφοντας άνοδο μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενώ μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο διευρυμένος δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε με άνοδο 1,4% στις 979,58 μονάδες.

source: naftemporiki

No comments:

Share |