Tuesday, March 30, 2010

Marfin Popular: Στα 0,08 ευρώ το μέρισμα


Marfin Popular: Στα 0,08 ευρώ το μέρισμα


Πρόταση στη γενική συνέλευση για διανομή μερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή εισηγείται το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Popular Bank. Παράλληλα, ενέκρινε την έκδοση αξιογράφων έως 300 εκατ. ευρώ, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ με σταθερό επιτόκιο 7%.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της ημερομηνίας 18 Μαρτίου, 2010, η Marfin Popular Bank Public Co Ltd ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, σε σημερινή συνεδρία του, ενέκρινε τις Τελικές Ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις του Ομίλου και της Τράπεζας για το 2009.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επίσης αποφάσισε να εισηγηθεί στη Ετήσια Γενική Συνέλευση, την καταβολή μερίσματος Ευρώ 0,08 ανά μετοχή σε μετρητά. Το μέρισμα αντιστοιχεί σε 40% των καθαρών κερδών του Ομίλου για το 2009, ενώ η μερισματική απόδοση διαμορφώνεται κατά προσέγγιση σε 4%. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε σχέδιο ώστε να δοθεί στους μετόχους το δικαίωμα επανεπένδυσης του μερίσματος.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η τιμή άσκησης του δικαιώματος για επανεπένδυση του μερίσματος του 2009 σε μετοχές της Τράπεζας, θα είναι 10% πιο κάτω από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τις πρώτες πέντε μέρες, κατά τις οποίες η μετοχή της Τράπεζας θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος, ex-dividend. Επιπρόσθετες πληροφορίες για την καταβολή του μερίσματος θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την έκδοση Αξιογράφων Κεφαλαίου μέχρι Ευρώ 300 εκατομμύρια, ονομαστικής αξίας Ευρώ 1,000, σε μία ή περισσότερες σειρές.

Τα δικαιώματα και οι αξιώσεις των κατόχων των Αξιογράφων Κεφαλαίου θα είναι μειωμένης εξασφάλισης (subordinated) και δευτερευούσης προτεραιότητας προς τις αξιώσεις των πιστωτών, που περιλαμβάνουν τους καταθέτες της Τράπεζας, αλλά θα έχουν προτεραιότητα έναντι των μετόχων της Τράπεζας.

Τα Αξιόγραφα Κεφαλαίου που θα εκδοθούν δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά θα μπορούν, κατ’ επιλογή της Τράπεζας, κατόπιν έγκρισης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, να εξαγορασθούν στο σύνολό τους στην ονομαστική τους αξία μαζί με οποιουσδήποτε δεδουλευμένους τόκους, πέντε χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσής τους ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία πληρωμής τόκου που ακολουθεί.

Τα Αξιόγραφα Κεφαλαίου θα φέρουν σταθερό επιτόκιο 7%, ο τόκος θα είναι πληρωτέος κάθε τρεις μήνες και θα προσφερθούν αρχικά σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, σε επαγγελματίες επενδυτές και σε πρόσωπα τα οποία θα επενδύσουν τουλάχιστον Ευρώ 50,000 έκαστο. Σε δεύτερο στάδιο τα Αξιόγραφα θα προσφερθούν στο ευρύ κοινό μέσω Δημοσίας Προσφοράς.

Τα Αξιόγραφα Κεφαλαίου θα περιληφθούν στα Βασικά Ίδια Κεφάλαια της Τράπεζας μετά από σχετική έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και κατά συνέπεια θα συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης του Ομίλου Marfin Popular Bank. Η Τράπεζα προτίθεται, τέλος, να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή των Αξιογράφων Κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Τέλος, η κατάθεση της αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για την έγκριση της διασυνοριακής συγχώνευσης και τον ορισμό της ημερομηνίας έναρξης των αποτελεσμάτων της αναμένεται να λάβει χώρα εντός του πρώτου οκταμήνου του τρέχοντος έτους. Κατά συνέπεια, η διασυνοριακή συγχώνευση, η οποία αρχικά τοποθετείτο εντός του πρώτου τριμήνου του 2010, αναμένεται πλέον να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2010".

source: euro2day.gr

No comments:

Share |