Friday, March 12, 2010

Μεξικανός ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes


Μεξικανός ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes

Στην 88η θέση με περιουσία 7,7 δισ. δολαρίων συναντούμε τον 65χρονο Τζον Φρέντρικσεν (φωτογραφία), κάτοχο κυπριακής υπηκοότητας.Νέα Υόρκη: Την ετήσια λίστα με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα χθες το περιοδικό Forbes. Είναι η πρώτη φορά από το 1994 που την κορυφή της λίστας με τους δισεκατομμυριούχους δεν κατακτά ένας κάτοικος των ΗΠΑ, αλλά ένας Μεξικανός. Πρόκειται για τον μεγιστάνα των Τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, που άφησε στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, τον δημιουργό της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, με περιουσία σχεδόν 53 δισ. δολάρια, και τον Γουόρεν Μπάφετ, με 43 δισ. δολάρια.

Ο Σλιμ ξεπέρασε τον Γκέιτς μόλις με 53,5 δισ. δολάρια, αφού η περιουσία του αυξήθηκε κατά 18,5 δισ. Ωστόσο, η οικονομική κρίση φαίνεται ότι «χτυπά» ακόμα και τους κροίσους, αφού 332 ονόματα βρέθηκαν εκτός της λίστας φέτος, που συνολικά περιλαμβάνει 1.011 ανθρώπους.

Στην 88η θέση με περιουσία 7,7 δισ. δολαρίων συναντούμε τον 65χρονο Τζον Φρέντρικσεν (φωτογραφία), κάτοχο κυπριακής υπηκοότητας. Ο αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, νορβηγικής καταγωγής, κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τις απώλειες του από την οικονομική κρίση και να παραμείνει στην κορυφή του κλάδου μεταφοράς πετρελαίου. Πέραν των εταιρειών διαχείρισης τάνκερ, ο Φρέντρικσεν διευθύνει μια εταιρεία κατασκευής και ενοικίασης πλοίων εξειδικευμένων στις υποβρύχιες ανορύξεις πετρελαίου, όπως και μια εταιρεία πώλησης θαλασσινών τροφίμων και εκτροφής σολομών.

Ανάμεσα στους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο συναντάμε και τους Έλληνες Σπύρο Λάτση και Φίλιππο Νιάρχο. Ο πρώτος είχε αύξηση στην περιουσία του, που πλέον ανέρχεται σε 5,3 δισ. δολάρια και κατακτά την 144η θέση, ενώ ο δεύτερος είναι «νέος» στη λίστα, με 2 δισ., στη 488η θέση.

Κερδισμένος επίσης της προηγούμενης χρονιάς είναι ο Βραζιλιάνος κροίσος των ορυχείων Έικ Μπατίστα, ο οποίος μπήκε στο top ten των δισεκατομμυριούχων με περιουσία 27 δισ. δολάρια.

Τέλος, ο δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακηρύχθηκε ο νεότερος πάμπλουτος του κόσμου, αφού με απόθεμα 4 δισ. δολάρια κατέκτησε την 212η θέση στα 25 του χρόνια.

source: philenews.com

No comments:

Share |