Friday, March 12, 2010

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Υπέρ της δημιουργίας Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου


Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Υπέρ της δημιουργίας Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble επανέλαβε την έκκληση του για αυστηρές κυρώσεις που θα μπορούσαν να φτάνουν μέχρι την αποβολή από τη ζώνη του ευρώ για τις χώρες που επανειλημμένα παραβιάζουν τους κανονισμούς του συμφώνου σταθερότητας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Εξέφρασε παράλληλα την υποστήριξη του στην ιδέα της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου με στόχο την παροχή βοήθειας προς τις χώρες με ιδιαίτερα υψηλά ελλείμματα, με την προϋπόθεση ο δανεισμός να χορηγείται υπό αυστηρές προϋποθέσεις.

"Στην περίπτωση που ένα κράτος μέλος βρεθεί να μην μπορεί να προχωρήσει σε δημοσιονομική σύσφιξη ή να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα του, η χώρα αυτή θα πρέπει ως έσχατη λύση, να βγει από τη νομισματική ένωση", αναφέρει σε άρθρο του στους Financial Times ο Schaeuble.

Εξέφρασε παράλληλα την υποστήριξη του σε ένα έκτακτο μηχανισμό πιστωτικής διευκόλυνσης, ενώ εξέφρασε την αντίθεση του στην προσφυγή μελών της Ευρωζώνης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

"Θα πρέπει να περιλαμβάνονται αυστηροί όροι ώστε η ανάληψη βοήθειας να γίνεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις όταν απειλείται η χρηματοπιστωτική σταθερότητας της ζώνης του ευρώ", αναφέρει στο άρθρο του.

source: capital.gr

No comments:

Share |