Tuesday, January 5, 2010

Wien (Blackstone): Το 2010 θα έχουμε διπλάσια ανάπτυξη από αυτή που αρχικά εκτιμούσαμε

Wien (Blackstone): Το 2010 θα έχουμε διπλάσια ανάπτυξη από αυτή που αρχικά εκτιμούσαμε

Τη διπλάσια ανάπτυξη από αυτή που αρχικά είχε εκτιμηθεί θεωρεί ότι θα έχουν οι ΗΠΑ ο Byron Wien της Blackstone Group, γνωστός από την επιτυχή πρόβλεψη του ράλι των κεφαλαιαγορών, του χρυσού και του πετρελαίου. Παρόλα αυτά ο Wien θεωρεί ότι το 2010 θα κλείσει τη χρονιά αμετάβλητος, ενώ θα έχει πραγματοποιήσει νέο ράλι το πρώτο εξάμηνο.
Επιπλέον, ο Wien θεωρεί ότι μόλις η ανάπτυξη των ΗΠΑ φτάσει στο 5%, η Federal Reserve θα αρχίσει την αύξηση του βασικού επιτοκίου, ίσως το δεύτερο τρίμηνο, οδηγώντας τους στόχους για τον overnight διατραπεζικό δανεισμό στο 2%.
Αναφορικά με τα δεκαετή ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, θεωρεί ότι οι αποδόσεις τους θα ξεπεράσουν το 5,5%, εξαιτίας του μεγάλου δανεισμού της κυβέρνησης. Ακόμα, θεωρεί ότι ακόμα και αν, σε αντίθεση με την οικονομία, η εταιρική κερδοφορία ξεπεράσει τις αρχικές προσδοκίες, η αύξηση των επιτοκίων θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις κεφαλαιαγορές. Ωστόσο, η ανησυχία για τη διάρκεια της ανάκαμψης, θα περιορίσει τις κινήσεις μόχλευσης, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

reporter.gr

No comments:

Share |