Tuesday, January 5, 2010

Nestle: Eξαγορά μονάδας της Kraft Foods αντί 3,7 δισ. δολ.


Nestle: Eξαγορά μονάδας της Kraft Foods αντί 3,7 δισ. δολ.

Σε συμφωνία για την εξαγορά της μονάδας κατεψυγμένης πίτσας της Kraft Foods στις ΗΠΑ, αντί ποσού 3,7 δισ. δολαρίων σε μετρητά, κατέληξε η Nestle επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στη Βόρειο Αμερική.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ελβετική εταιρεία αναφέρει ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά εμπορικών σημάτων συμπεριλαμβανομένων των DiGiorno, Tombstone και California Pizza Kitchen. Ξεκαθαρίζει παράλληλα ότι δεν θα συμμετάσχει σε προσφορά για την απόκτηση της Cadbury.

«Η μονάδα κατεψυγμένης πίτσας προσφέρει ένα νέο στρατηγικό “προπύργιο” στο χαρτοφυλάκιο κατεψυγμένων τροφίμων της Nestle στις ΗΠΑ και τον Καναδά, όπου η εταιρεία έχει ήδη εδραιώσει την πρωτοκαθεδρία της στο έτοιμο φαγητό και σε κατηγορίες χειροποίητων προϊόντων», τονίζει η Nestle.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Kraft ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει περίπου 3.400 υπαλλήλους της στην ελβετική εταιρεία. Η πώληση θα αποφέρει «σημαντικές αποδόσεις», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Kraft, Αϊρίν Ρόζενφελντ.

Εντωμεταξύ, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τα έσοδα από την πώληση της μονάδας για τη χρηματοδότηση προσφοράς της για την Cadbury.

naftemporiki

No comments:

Share |