Tuesday, January 5, 2010

Sumitomo Mitsui: Σχέδια για διάθεση μετοχών ύψους 8,7 δισ. δολ.

Sumitomo Mitsui: Σχέδια για διάθεση μετοχών ύψους 8,7 δισ. δολ.

Σχέδια για άντληση περίπου 800 δισ. γιεν [JPY=X] (8,7 δισ. δολ.) μέσω πώλησης μετοχών αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα η Sumitomo Mitsui Financial Group, σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας αναφέρει ότι δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση σχετικά με την αύξηση κεφαλαίου.

Νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει ότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα συνεδριάσει έως αύριο προκειμένου να αποφασίσει για το θέμα αυτό.

«Η τράπεζα σίγουρα χρειάζεται κεφάλαια», σχολίασε αναλυτής της Montrose Securities στο Σαν Φρανσίσκο, εκτιμώντας ότι η Sumitomo Mitsui θα καταφέρει να αυξήσει τα κεφάλαιά της εύκολα δεδομένου ότι οι μετοχές της θεωρούνται σχετικά φτηνές.

Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε σήμερα στο Τόκιο στα 2.653 γιεν, καταγράφοντας αύξηση 1,5%.

Τον προηγούμενο μήνα, ο πρόεδρος της Sumitomo Mitsui, Τεϊζούκε Κιταγιάμα, διεμήνυσε ότι η τράπεζα «δεν θα μείνει πίσω» σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, τη στιγμή που οι ρυθμιστικές αρχές ζητούν από τα πιστωτικά ιδρύματα να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους.

naftemporiki

No comments:

Share |