Wednesday, January 20, 2010

ΒοΕ: "Συμβαδίζει με τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός"


ΒοΕ: "Συμβαδίζει με τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός"

Στην ομόφωνη απόφαση να διατηρηθεί και αυτό το μήνα αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, αλλά το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, στις 200 εκατ. στερλίνες, προχώρησαν οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας (BoE). Επιπλέον, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από το επίπεδο-στόχο του 2% τους πρώτους μήνες του 2010, ενώ εκτιμούν ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες συμβαδίζουν με το μεσοπρόθεσμο στόχο της τράπεζας για τον πληθωρισμό, καθώς η δυνητική εξισορρόπηση ζήτησης-προσφοράς θα συγκρατεί τον πληθωρισμό για ένα εύλογο διάστημα.

Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, αν και οι ενδείξεις είναι μικτές, η βρετανική οικονομία φαίνεται πως αναπτύσσεται και πάλι, έστω και με αδύναμο ρυθμό.

Η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι η ΒΟΕ θα τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολογιών μόλις επιτευχθεί ο στόχος των 200 δισ. στερλινών εντός των επόμενων εβδομάδων, ωστόσο οι απόψεις διίστανται αναφορικά με το πότε θα «σφίξει» τη νομισματική της πολιτική.

reporter.gr

No comments:

Share |