Wednesday, January 20, 2010

Απώλειες άνω του 2% για χρυσό και χαλκό

Απώλειες άνω του 2% για χρυσό και χαλκό


Μεγάλες απώλειες σημείωσαν στις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του χρυσού και των βιομηχανικών μετάλλων εν μέσω ανησυχιών ότι η κίνηση της Κίνας να συγκρατήσει την πιστωτική επέκταση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση των εμπορευμάτων.

Οι παγκόσμιες αγορές βρέθηκαν σήμερα να σημειώνουν μεγάλες απώλειες στον απόηχο των κυβερνητικών μέτρων στην Κίνα για συγκράτηση του δανεισμού. Η απειλή σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής στην Κίνα ενίσχυσε παράλληλα τον ρόλο του δολαρίου ως ασφαλή καταφύγιο με το αμερικανικό νόμισμα να σημειώνει μεγάλα κέρδη έναντι των ανταγωνιστών του πιέζοντας περαιτέρω τις τιμές των μετάλλων.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έχασε 27,40 δολ. ή 2,4% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.112,60 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το συμβόλαιο του χαλκού παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε 8,7 cents ή 2,5% στα 3,36 δολ. η λίβρα.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και το συμβόλαιο Απριλίου της πλατίνας που έχασε 22,80 δολ. ή 1,4% για να τερματίσει στα 1.617,60 δολ. ανά ουγγιά. Μικρά κέρδη σημείωσε το παλλάδιο Μαρτίου που κέρδισε 10 cents στα 462,05 δολ. ανά ουγγιά.

capital.gr

No comments:

Share |