Monday, January 11, 2010

Ντουμπάι: Μέσα στην εβδομάδα η συνάντηση με τους πιστωτές


Ντουμπάι: Μέσα στην εβδομάδα η συνάντηση με τους πιστωτές


Οι λεπτομέρειες του σχεδίου της Dubai World για την αναστολή πληρωμών στο χρέος της που φτάνει τα 22 δισ. δολ. αναμένεται να παρουσιαστούν μέσα στην εβδομάδα στους πιστωτές της εταιρείας του εμιράτου, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires επικαλούμενο τραπεζίτες με γνώση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Dubai World θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα τηρήσει τα νέα χρονοδιαγράμματα για την εξυπηρέτηση του χρέους της, ενώ από την πλευρά τους οι τράπεζες θα απέχουν από νομικές διεκδικήσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Μία νέα συμφωνία μεταξύ της Dubai World και των πιστωτών της αποτελεί το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης των 22 δισ. δολ. σε χρέος της εταιρείας που ωριμάζει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στην πρώτη επίσημη συνάντηση με περισσότερους από 90 εγχώριους και ξένους πιστωτές η Dubai World τον περασμένο μήνα υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους πιστωτές της στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια βιώσιμη συμφωνία.

capital.gr

No comments:

Share |