Monday, January 11, 2010

ΗΠΑ: Συνεχίζεται το σίριαλ για παρέμβαση Geithner στην AIG


ΗΠΑ: Συνεχίζεται το σίριαλ για παρέμβαση Geithner στην AIG


Συνεχίζεται το σίριαλ στις ΗΠΑ για πιθανή παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Timothy Geithner όταν ήταν επικεφαλής της Federal Reserve Bank of New York στη διάσωση της American International Group.

Την περασμένη εβδομάδα ο γερουσιαστής Darrell Issa υποστήριξε ότι η Federal Reserve Bank of New York έδωσε κατευθύνσεις στην AIG να μην γνωστοποιήσει στο αμερικανικό κοινό τις λεπτομέρειες των συναλλαγών της με τις τράπεζες σε ό,τι αφορά συμβόλαια αντιστάθμισης πιστωτικού κινδύνου.

Απαντώντας σήμερα στις καταγγελίες, ο Thomas Baxter, γενικός σύμβουλος της περιφερειακής τράπεζας υπογράμμισε ότι ο Timothy Geithner δεν είχε καμία συμμετοχή στις αμφιλεγόμενες συζητήσεις με την AIG αναφορικά με θέματα που θα πρέπει να γνωστοποιούνται στο κοινό, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο Baxter σε σχετική επιστολή προς τον γερουσιαστή Darrell Issa αναφέρει ότι "ο πρόεδρος της New York Fed δεν έπαιξε κανένα ρόλο και δεν είχε γνώση των συζητήσεων και επικοινωνιών που πραγματοποίησαν τα δύο μέρη".

Ο γερουσιαστής έδωσε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα emails που δείχνουν ότι η περιφερειακή τράπεζα της Fed έδωσε οδηγίες στην AIG να μην αποκαλύψει πληροφορίες για τις πληρωμένες που κατέβαλε στις τράπεζες στα τέλη του 2008 σε σχέση με συμβόλαια πιστωτικού κινδύνου (CDS).

Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διεξάγει ακρόαση σε σχέση με το θέμα της AIG αργότερα αυτό το μήνα. Στην ακρόαση θα καταθέσει και ο υπουργός Οικονομικών Timothy Geithner.

capital.gr

No comments:

Share |