Thursday, December 31, 2009

Rusal: Προς άντληση 2,6 δισ. δολ.

Rusal: Προς άντληση 2,6 δισ. δολ.

Σχέδια να αντλήσει ποσόν έως 20,1 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (2,6 δισ. δολ. ΗΠΑ) κατά τη δημόσια εγγραφή της στο Χονγκ Κονγκ κάνει η United Co. Rusal Ltd., ανοίγοντας τον δρόμο στη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο να περιορίσει το έλλειμμα ύψους 14,9 δισ. δολαρίων που έχει.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Μόσχα και την οποία ελέγχει ο δισεκατομμυριούχος Οleg Deripaska, θα πουλήσει 1,61 δισ. μετοχές σε τιμή από 9,10 έως 12,50 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο. Η προσφορά αφορά μερίδιο περίπου 10,6% από τις μετοχές της και τις αξίες της στο εξωτερικό.

Η Rusal επιδιώκει να αξιοποιήσει την άνοδο 51% του δείκτη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ φέτος και να καταστεί η πρώτη ρωσική εταιρεία που μπαίνει σε αυτό κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή του σε 22 μήνες. Η προσφορά, η οποία καθυστέρησε από τις αρμόδιες αρχές τουλάχιστον δύο φορές εξ αιτίας του ύψους του ελλείμματός της, θα της απέφερε έως 24,4 δισ. δολ., ποσόν ανάλογο της Aluminum Corp. of China Ltd.

Στην εταιρεία δεν επετράπη η πώληση των μετοχών σε ιδιώτες επενδυτές και θα πουλήσει αυτές μόνο σε διεθνείς οργανισμούς και σε πλουσίους του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Επίσης οι ιδιώτες που αγοράζουν μετοχές δια μεσαζόντων πρέπει να επενδύσουν ποσόν τουλάχιστον 1 εκατ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Εάν οι μετοχές της Rusal διατεθούν στην ανώτατη τιμή κλίμακας η δημόσια εγγραφή η δημόσια εγγραφή θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη στο Χονγκ Κονγκ από την αντίστοιχη της China Railway Construction Corp., κατασκευαστική πλέον του ημίσεως των δρόμων του κράτους που άντλησε 20,2 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ τον Μάρτιο του 2008.

naftemporiki

No comments:

Share |