Thursday, December 31, 2009

British Airways-Iberia: Το Φεβρουάριο η υπογραφή συμφωνίας συγχώνευσης


British Airways-Iberia: Το Φεβρουάριο η υπογραφή συμφωνίας συγχώνευσης


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Η κοινοπραξία της British Airways PLC (BAY.LN) και της Iberia Lineas Aereas de Espana SA (IBLA.MC) σημειώνει "καλή πρόοδο" αναφορικά με την υπογραφή συμφωνίας συγχώνευσης στα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο της ΒΑ.

Ο διευθυντής των στρατηγικών και επιχειρηματικών μονάδων, Robert Boyle, δήλωσε ότι "παρά το γεγονός ότι αυτή η συμφωνία θα καθορίσει λεπτομερώς τους όρους συγχώνευσης, ορισμένες συνθήκες θα πρέπει ακόμη να διευθετηθούν πριν από την ολοκλήρωση της".

"Αυτές περιλαμβάνουν τις εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, την έγκριση των μετόχων και την επίτευξη συμφωνίας για τις συντάξεις".

Ο Boyle πρόσθεσε ότι "στην πράξη, αυτό σημαίνει πως η συγχώνευση πιθανόν δεν θα έχει ολοκληρωθεί νομικά μέχρι και το τέλος του 2010".

Οι δύο πλευρές είναι σε διαπραγματεύσεις από τον Ιούλιο του 2008 και τον Νοέμβριο συμφώνησαν σε ένα μνημόνιο κατανόησης, σύμφωνα με το οποίο οι μέτοχοι της ΒΑ θα λάβουν το 55% της κοινοπραξίας και οι μέτοχοι της Iberia θα λάβουν το υπόλοιπο 45%.

capital.gr

No comments:

Share |