Thursday, December 31, 2009

Θετικό μήνημα αποστέλλουν οι ασιατικές αγορές

Θετικό μήνημα αποστέλλουν οι ασιατικές αγορές


Θετικό μήνυμα αποστέλλουν λίγο πριν την εκπνοή του 2009 τα ασιατικά χρηματιστήρια, καταγράφοντας κέρδη στην πλειονότητά τους, εν μέσω αισιοδοξίας για τις προοπτικές του 2010.

Πρόκειται ωστόσο για μια υποτονική συνεδρίαση, με ισχνό όγκο συναλλαγών, ενώ κλειστές παρέμειναν οι αγορές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας λόγω της αργίας της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

Στα ταμπλό, ο MCSI Asia Pacific κινείται ανοδικά διαμορφούμενος στις 120,72 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,7%. Ο δείκτης έχει καταγράψει κέρδη 35% από τις αρχές του έτους.

Η αγορά του Χονγκ Κονγκ αποχαιρέτησε το 2009 σε κλίμα αισιοδοξίας με τον δείκτη Hang Seng Index να ολοκληρώνει τις συναλλαγές με άνοδο 1,8% στις 21.872,5 μονάδες με ισχνό ωστόσο όγκο συναλλαγών. Σε ετήσια βάση ο δείκτης σημείωσε άνοδο 52%, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones Newswires.

Κέρδη καταγράφουν και οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Κίνας, με τον Shanghai Composite να κλείνει στο +0,5% και τον Shenzhen Composite στο +0,62. Ο ευρύτερος CSI 300 καταγράφει άνοδο 0,47%.

O διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Zhou Xiaochuan ανέφερε ότι το 2010 θα αποτελέσει σημαντική χρονιά για την ισχυροποίηση της ανάκαμψης της Κίνας, ενώ επανέλαβε πως η “συγκρατημένα χαλαρή” νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί.


Επιπλέον, ο Zhou υπενθύμισε τις δεσμεύσεις για αύξηση της προσαρμοστικότητας της πολιτικής και ανέφερε πως η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBC) θα ενθαρρύνει το δανεισμό σε νέες στρατηγικές βιομηχανίες, “στους αδύναμους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας” και θα ενισχύσει την απασχόληση. Παράλληλα, το ΑΕΠ της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 8,5% σε αυτό το έτος, ξεπερνώντας τον στόχο της κυβέρνησης για αύξηση 8%, ενώ αναμένεται να διαμορφωθεί κατά 9,4% υψηλότερα το 2010, σύμφωνα με τους οικονομολόγους.


Στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κινείται ανοδικά κατά 0,93%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 0,77%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 σημείωσε κέρδη 0,29%.

Στην Σιγκαπούρη ο Straits Times σημειώνει άνοδο 0,29%, ενώ στην Ινδία ο δείκτης Sensex καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 1,01%.

capital.gr

No comments:

Share |