Wednesday, December 23, 2009

Θετικό κλίμα στην Ασία, κλειστός ο Nikkei

Θετικό κλίμα στην Ασία, κλειστός ο Nikkei


Ανοδικό τέμπο εμφανίζουν τα χρηματιστήρια της Ασίας, ωστόσο με υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς η αγορά της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική ημέρα κερδών στις ασιατικές αγορές ενώ το δολάριο ανήλθε σε υψηλό τριών μηνών έναντι του ευρώ και το πετρέλαιο επίσης ενισχύθηκε πάνω από τα 74 δολ. το βαρέλι, υποδεικνύοντας ότι οι οικονομίες βελτιώνονται.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι επενδυτές εμφανίζουν τάσεις αύξησης των χαρτοφυλακίων τους στην Ασία καθώς δεν είναι λίγες οι εκτιμήσεις καθώς και τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι εισερχόμαστε στο καλύτερο τρίμηνο από πλευράς αποδόσεων για την περιφέρεια.

Σε πρόσφατη έκθεση της Citigroup, οριοθέτησαν ως την καλύτερη περίοδο για τις αποδόσεις των ασιατικών αγορών το τρίμηνο από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα τέλη Φεβρουαρίου, περίοδος που υποσκελίζει ακόμη και το “Santa Claus” ράλι του Δεκεμβρίου, ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κυρίως στις αγορές της Δύσης.

“Όταν πρόκειται για την εορταστική περίοδο πιστεύω ακράδαντα ότι όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο...αν η ιστορία αποτελεί οδηγό, τότε είναι περίοδος για ικανοποιητικά κέρδη”, σημείωσε ο Markus Rosgen, αναλυτής της Citi.

Στα ταμπλό, ο MCSI Asia Pacific, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, σημείωσε άνοδο 0,3% στο Τόκιο, όπου οι αγορές παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,71%.

Κέρδη καταγράφουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Κίνας, με τον Shanghai Composite να σημειώνει άνοδο 0,76%, ενώ ο Shenzhen Composite ενισχύεται κατά 1,67%. Ο ευρύτερος CSI 300 σημειώνει κέρδη 0,94%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημειώνει κέρδη 0,35%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex κινείται ανοδικά κατά 0,58%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 0,75%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,96%.

Στην Σιγκαπούρη ο Straits Times σημειώνει κέρδη 0,61%, ενώ στην Ινδία ο δείκτης Sensex καταγράφει σημαντικά κέρδη σε ποσοστό 2,61%.

capital.gr

No comments:

Share |