Wednesday, December 23, 2009

Ανοδικά έκλεισε ο χρυσός


Ανοδικά έκλεισε ο χρυσός

Την πρώτη άνοδο των τελευταίων συνεδριάσεων σημείωσε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η πτώση του δολαρίου αποκατάστησε την ελκυστικότητα του μετάλλου, η οποία είχε πληγεί τις τελευταίες συνεδριάσεις από το ράλι του δολαρίου.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,7% στα 1.093,30 δολάρια η ουγγιά, ανακόπτοντας έτσι το επταήμερο πτωτικό σερί. Από την αρχή του μήνα, ο χρυσός έχει διορθώσει την πρότερη ανοδική του πορεία κατά 8,1%.
Μικρή υποχώρηση παρουσίασε σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στο 1,4279 δολάρια από το επίπεδο των 1,4249 δολαρίων που έκλεισε αργά προχθές το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Χθες το αμερικανικό νόμισμα είχε ανατιμηθεί έως τα 1,4218 έναντι του ευρώ που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4276 δολάρια.

Η πτώση του δολαρίου αποδίδεται σε πωλήσεις που προχώρησαν επενδυτές προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη από την άνοδο των τελευταίων ημερών.

reporter.gr

No comments:

Share |