Wednesday, December 23, 2009

Άλμα 3% για το αργό μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα


Άλμα 3% για το αργό μετά τα στοιχεία για τα αποθέματα


Πάνω από τα 76 δολ. ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το συμβόλαιο του αργού σημειώνοντας άλμα 3% για να αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα τριών εβδομάδων στον απόηχο των κυβερνητικών στοιχείων που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τα εμπορικά αποθέματα στις ΗΠΑ και έδειξαν μεγάλη υποχώρηση στα αποθέματα αργού.

Αναλυτικά, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 2,27 δολ. ή 3,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 76,67 δολ. το βαρέλι, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση των αποθεμάτων κατά 1 εκατ. βαρέλια σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Μετά τη νέα υποχώρηση τα αποθέματα διαμορφώθηκαν στα 327,546 εκατ. βαρέλια ήτοι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο.

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 883.00 βαρέλια και διαμορφώθηκαν στα 216,33 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο κατά 800.00 βαρέλια. Τέλος τα διυλισμένα αποθέματα υποχώρησαν κατά 3,027 εκατ. βαρέλια διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για πτώση κατά 2,3 εκατ. βαρέλια.

Κέρδη για τα μέταλλα

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του χρυσού, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά επτά εβδομάδων που σημείωσε στις χθεσινές συναλλαγές, καθώς τα χειρότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη οδήγησαν το δολάριο σε απώλειες, ενισχύοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 7,30 δολ. ή 0,7% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 1.093,30 δολ. ανά ουγγιά. Ο χρυσός Φεβρουαρίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, επίσης σημείωσε άνοδο 0,7% κλείνοντας στα 1.094 δολ. ανά ουγγιά.

Στις αγορές συναλλάγματος ο δείκτης δολαρίου, που αντανακλά την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι βασικών νομισμάτων, διολίσθησε στις 77,841 μονάδες από 78,245 αργά το βράδυ της Τρίτης.

Αναφορικά με την πορεία των υπολοιπων μετάλλων, το ασήμι Μαρτίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,9% στα 17,19 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός Μαρτίου σημείωσε άλμα 2,1% κλείνοντας στα 3,2035 δολ. η λίβρα.

Κέρδη 0,9% σημείωσε το παλλάδιο Μαρτίου στα 357,35 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα Ιανουαρίου ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,1% στα 1.426,80 δολ. ανά ουγγιά.

capital.gr

No comments:

Share |