Monday, December 21, 2009

Dubai World: Σε στάση αναμονής οι πιστωτές


Dubai World: Σε στάση αναμονής οι πιστωτές


Η Dubai World δεν παρουσίασε σήμερα κάποια προσφορά για το πάγωμα των πληρωμών σε συνάντηση με τους πιστωτές της που πραγματοποιήθηκε στο εμιράτο του Ντουμπάι, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια επισκόπηση των πιθανών τρόπων για την αναδιάρθρωση της εταιρείας, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι πιστωτές της εταιρείας θα πρέπει να σχηματίσουν μια ομάδα εκπροσώπων για να προχωρήσουν οι συνομιλίες.

Η Dubai World επισήμανε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους πιστωτές της προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία αναστολής των πληρωμών. Σημειώνει παράλληλα σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι έχει λάβει εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Ντουμπάι πως θα της παρασχεθεί "οικονομική στήριξη προκειμένου να καλύψεις τις ανάγκες της σε κεφάλαιο κίνησης και σε έξοδα τόκων ώστε να διασφαλίσει τη συνέχιση βασικών της δραστηριοτήτων", αν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.

Στις 25 Νοεμβρίου η κρατική Dubai World ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει το πάγωμα ή την καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δανείων της έως τουλάχιστον τις 30 Μαΐου. Στις αρχές Δεκεμβρίου η εταιρεία με νεώτερη ανακοίνωση της γνωστοποίησε την πρόθεση της να προχωρήσει σε τροποποίηση των όρων σε δάνεια ύψους σχεδόν 26 δισ. δολ. περιλαμβανόμενων των υποχρεώσεων της θυγατρικής εταιρείας Nakheel PJSC.

Την περασμένη εβδομάδα αποπληρώθηκαν 4,1 δισ. δολ. σε ισλαμικά ομόλογα της Nakheel αφότου δέχτηκε οικονομική ενίσχυση από το Άμπου Ντάμπι ύψους 10 δισ. δολ.

capita.gr

No comments:

Share |