Monday, December 21, 2009

Ιαπωνία: Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα το Νοέμβριο


Ιαπωνία: Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα το Νοέμβριο


Μεγαλύτερο των εκτιμήσεων εμφανίστηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας το Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της χώρας, ενώ οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε διάστημα άνω του ενός έτους.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 373,9 δισ. γεν (4,14 δισ. δολάρια), πάνω από τα 319,2 δισ. γεν που έκαναν λόγο οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Οι συνολικές εξαγωγές της Ιαπωνίας μειώθηκαν κατά 6,2% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σημειώνοντας πτώση για 14 διαδοχικό μήνα, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο σε σύγκριση με την ετήσια πτώση κατά 23,2% τον Οκτώβριο. Οι εισαγωγές περιορίστηκαν σε ποσοστό 16,8% το Νοέμβριο, ωστόσο οι εξαγωγές προς την Κίνα ενισχύθηκαν κατά 7,8% τον ίδιο μήνα.

Τέλος οι εξαγωγές προς χώρες της Ασίας σημείωσαν αύξηση 4,7% το Νοέμβριο, ενώ εκείνες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 15,9% και προς τις ΗΠΑ κατά 7,9%.

capital.gr

No comments:

Share |