Monday, December 21, 2009

Αμετάβλητη θα διατηρήσει την παραγωγή ο ΟΠΕΚ


Αμετάβλητη θα διατηρήσει την παραγωγή ο ΟΠΕΚ

Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρήσει ο ΟΠΕΚ την παραγωγή αργού κατά την αυριανή συνεδρίασή του στη Λουάντα, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις υπουργών από χώρες – μέλη του οργανισμού.

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναΐμι, έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα και, συνεπώς, δεν υπάρχει ανάγκη μεταβολής της προσφοράς.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις άλλων αξιωματούχων του καρτέλ, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της διατήρησης της παραγωγής στα ίδια επίπεδα.

«Δεν θα μεταβληθεί η προσφορά αργού από τον ΟΠΕΚ. Ο οργανισμός δεν θα μειώσει ούτε θα αυξήσει την προσφορά», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων της Αλγερίας Σακίμπ Χελίλ, λίγο προτού αναχωρήσει για τη Λουάντα.

Την πρόθεση του καρτέλ να μην μεταβάλλει την παραγωγή του επιβεβαίωσε και ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Χουσεΐν αλ-Σαχριστάνι.

«Όλοι εμφανίζονται ευχαριστημένοι με την πορεία των τιμών του πετρελαίου και θέλουν να τις δουν να παραμένουν κοντά στα 75 δολ. το βαρέλι» τόνισε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο πρακτορείο Dow Jones [.DJI] ανώτατος αξιωματούχος του καρτέλ.

naftemporiki

No comments:

Share |