Tuesday, November 10, 2009

GM: Έως τις 30/11 η αποπληρωμή των δανείων της Opel


GM: Έως τις 30/11 η αποπληρωμή των δανείων της Opel


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)-- Η General Motors Co. ανακοίνωσε πως κατέβαλε 200 εκατ. ευρώ του ενδιάμεσου δανείου που παρείχε νωρίτερα σε αυτό το έτος η γερμανική κυβέρνηση στην μονάδα Adam Opel GmbH, ενώ αναμένει να ξεχρεώσει το υπόλοιπο πριν τις 30 Νοεμβρίου.

“Έχουμε πλέον υπόλοιπο της τάξης των 600 εκατ. ευρώ”, είπε ο αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της GM στην Ευρώπη Enrico Digirolamo.

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία απέρριψε το σχέδιο πώλησης πλειοψηφικού μεριδίου της γερμανικής Opel και της βρετανικής Vauxhall στην καναδική κατασκευάστρια εξαρτημάτων αυτοκινήτων Magna International Inc. (MGA) και τη ρωσική OAO Sberbank (SBER.RS).

Η απόφαση της GM προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των γερμανικών εργατικών ενώσεων καθώς και της γερμανικής και ρωσικής κυβέρνησης, οι οποίες άσκησαν πίεση για την επίτευξη της συμφωνίας και προσέφεραν ευρεία οικονομική στήριξη.

Υπενθυμίζεται πως το Μάιο, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει ενδιάμεση χρηματοδότηση προκειμένου να κρατήσει την Opel χωρίς προβλήματα καθώς η μητρική της προχώρησε σε πτώχευση.

capital.gr

No comments:

Share |