Tuesday, November 10, 2009

ΗΠΑ: Αθώοι οι δύο διαχειριστές της Bear Stearns


ΗΠΑ: Αθώοι οι δύο διαχειριστές της Bear Stearns


Στην απαλλαγή των δύο πρώην διαχειριστών της επενδυτικής τράπεζας Bear Stearns που αντιμετώπιζαν κατηγορίες απάτης κατέληξε σήμερα αμερικανικό δικαστήριο, όπως μεταδίδει το οικονομικό κανάλι CNBC.

Οι ένορκοι έκριναν ομόφωνα αθώους τους δύο κατηγορούμενους που αντιμετώπισαν εννέα κατηγορίες για απάτη εις βάρος τους από τους εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα, οι δύο πρώην διαχειριστές hedge fund της Bear Stearns, Ralph Cioffi και Matthew Tannin αντιμετώπιζαν μεταξύ άλλων, κατηγορίες για απάτη, συνωμοσία και εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών σε σχέση με την υπόθεση των δύο funds που είχαν υπό τη διαχείριση τους και τα οποία κατέρρευσαν το 2007.

Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούσαν τους δύο άντρες ότι εξαπάτησαν τους επενδυτές αποκρύπτοντας την αρνητική εικόνα των δύο fund λίγες εβδομάδες πριν αυτά καταρρεύσουν στα μέσα του 2007.

Η κατάρρευση των δύο funds που είχαν επενδύσει στην αγορά των ενυπόθηκων δανείων - High Grade Fund και Enhanced Leveraged Fund - προκάλεσε ζημιές ύψους 1,6 δισ. δολ. σε θεσμικούς και άλλους επενδυτές.

Ακολούθησε η κατάρρευση της Bear Stearns τον Μάρτιο του 2008 και η πώληση της στην JPMorgan Chase & Co.

capital.gr

No comments:

Share |