Tuesday, November 10, 2009

Πρεμιέρα σήμερα στο νέο αεροδρόμιο Λάρνακας με 30 πτήσεις


Πρεμιέρα σήμερα στο νέο αεροδρόμιο Λάρνακας με 30 πτήσεις


Λάρνακα: Mια τεράστια υδάτινη αψίδα περίμενε για το «καλώς όρισες» την τροχοδρόμηση του Α319 των Κυπριακών Αερογραμμών, που αφίχθηκε με την πτήση CY403 από το Αμάν στις 7.30 σήμερα το πρωί και «έδεσε» στη γέφυρα αποβίβασης του νέου αεροδρομίου Λάρνακας. Τις ευχές για «καλορίζικο» θα συνοδεύσουν οι πρώτες 32 πτήσεις (30 των Κυπρ. Αερογραμμών και δύο της Easyjet) που θα απογειωθούν και θα προσγειωθούν στο πρώτο 24ωρο λειτουργίας του νέου αεροδρομίου. Υπολογίζεται ότι σήμερα θα εξυπηρετηθούν οι πρώτοι 3.500 επιβάτες από τις δεκάδες εκατομμύρια που θα περάσουν τα επόμενα χρόνια.

Στις 8.00 το πρωί σήμερα αναχώρησε η πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών CY322 για Αθήνα.

Οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες θα αρχίσουν τις πτήσεις τους από το νέο αερολιμένα στις 17 Νοεμβρίου.

Οι πρώτοι επιβάτες, ανάμεσά τους και αλλοδαποί, που πέρασαν το πρωί τις πύλες του νέου αεροδρομίου, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εικόνα την οποία αντίκρισαν.

Τον αερολιμένα επισκέφθηκε για την πραγματοποίηση των πρώτων πτήσεων, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Νίκος Νικολαΐδης.

Τα εγκαίνια του νέου Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας τελέστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου μέσα σε λαμπρή ατμόσφαιρα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο νέος Αερολιμένας Λάρνακας είναι τρεις φόρες μεγαλύτερος από τον υφιστάμενο και έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 7,5 εκατομμυρίων επιβατών το χρόνο. Διαθέτει 16 αερογέφυρες (φυσούνες), 67 σημεία ελέγχου επιβίβασης, 5 ζώνες παραλαβής αποσκευών (ιμάντες), 2.450 θέσεις στάθμευσης, αίθουσες επισήμων και επιχειρηματιών, καταστήματα αδασμολόγητων και άνετους λειτουργικούς χώρους με πολλαπλές επιλογές από καταστήματα και καφεστιατόρια.

Εκπλήξεις από Κυπριακές Αερογραμμές

Ιστορικές, χαρακτηρίζουν τις σημερινές πρώτες πτήσεις από το νέο αεροδρόμιο Λάρνακας οι Κυπριακές Αερογραμμές. «Ξεκινά μια νέα εποχή για τις αερομεταφορές της Κύπρου σε ένα Αεροδρόμιο σύγχρονων προδιαγραφών που αναμένεται να συμβάλει στην ομαλότερη και πιο άνετη διακίνηση των ταξιδιωτών και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του τουρισμού», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ταυτόχρονα, ετοίμασαν αναμνηστικά δώρα για τους επιβάτες των πρώτων πτήσεων, που θα θυμούνται αυτή τη μέρα και με μερικά δωρεάν εισητήρια και άλλες εκπλήξεις που τους ετοίμασαν οι Κυπριακές Αερογραμμές.

Στο μεταξύ, από σήμερα και με την ευκαιρία της έναρξης πτήσεων από το νέο αεροδρόμιο, τίθεται σε ισχύ προσφορά για μονοήμερα ταξίδια στην Αθήνα- με αρχικό ναύλο 1 ευρώ. Μαζί με τους φόρους αεροδρομίων, τον επίναυλο καυσίμων, και το τέλος εξυπηρέτησης από την ιστοσελίδα των Κ.Α. η συνολική τιμή ανέρχεται στα 125 ευρώ.

Η μοναδική αυτή προσφορά θα ισχύει για πέντε Τρίτες και πέντε Σάββατα με την έναρξη της λειτουργίας του Νέου Αερολιμένα Λάρνακας, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009.

philenews.com

No comments:

Share |