Tuesday, November 10, 2009

Όγδοη ημέρα κερδών στην Κίνα


Όγδοη ημέρα κερδών στην Κίνα


Νέα ημέρα θετικού κλίματος στις ασιατικές αγορές με το δείκτη Nikkei να ολοκληρώνει τις συναλλαγές στο +0,63% και τον Shanghai Composite στην Κίνα να ενισχύεται για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα που τα ασιατικά χρηματιστήρια κινούνται στην πλειονότητά τους σε θετικό έδαφος, με τις κυριότερες ειδήσεις να αφορούν τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Αυστραλία, την αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Κίνα και τέλος τη βελτίωση των εξαγωγών σε Ταϊβάν και Φιλιππίνες.

Βελτιώθηκαν οι συνθήκες και το κλίμα της οικονομίας της Αυστραλίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω μηνιαίας έρευνας της National Australia Bank. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη χώρα ενισχύθηκε κατά 2% στο +16 τον Οκτώβριο. Το θετικό αποτέλεσμα υποδεικνύει τη γενικότερη αισιοδοξία στην αγορά.

Στην Νότια Κορέα, η μετοχή της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της χώρας Hyundai ενισχύθηκε 2,4% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αύξηση κατά 76% στις πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα. Οι κατασκευαστές πούλησαν συνολικά 1,2 εκατ. αυτοκίνητα και φορτηγά, λιγότερα από τα 1,3 εκατ. οχήματα που πουλήθηκαν το Σεπτέμβριο, ωστόσο πολύ περισσότερα από τα 838.000 οχήματα που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Στα ταμπλό, ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index, ενισχύεται σε ποσοστό 0,5% στις 118,17 μονάδες στο Τόκιο.

Ο Nikkei στην Ιαπωνία ολοκληρώνει τις συναλλαγές στις 9.870,73 μονάδες, με κέρδη 0,63%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,33%.

Όγδοη διαδοχική ημέρα κερδών στην Κίνα όπου ο Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,10%, ενώ ο Shenzhen Composite ενισχύεται κατά 0,36%. Ο ευρύτερος CSI 300 σημειώνει κέρδη 0,23%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex σημειώνει κέρδη 0,75%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο 1,26%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,07%.

Στην Σιγκαπούρη ο Straits Times σημειώνει κέρδη 0,23%, ενώ στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινείται πτωτικά σε ποσοστό 0,24%.

capital.gr

No comments:

Share |