Wednesday, October 21, 2009

ΑΤ&Τ: Αγωγή εναντίον κατασκευαστών οθονών LCD


ΑΤ&Τ: Αγωγή εναντίον κατασκευαστών οθονών LCD

Αγωγή εναντίον των εταιρειών Samsung Electronics, LG Display, AU Optronics και άλλων κατασκευαστών οθονών υγρών κρυστάλλων (LCD) κατέθεσε η AT&T κατηγορώντας τις ότι συνεργάστηκαν προκειμένου να χειραγωγήσουν τις τιμές των πάνελ που πωλούν στις ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνίας κατέθεσε την αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, την Τρίτη. Όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα, η Samsung και περισσότερες από έξι ακόμα κατασκευάστριες οθονών LCD «σχημάτισαν παρανόμως ένα διεθνές καρτέλ προκειμένου να περιορίσουν τον ανταγωνισμό στην αγορά οθονών LCD των ΗΠΑ».

«Η συνομωσία συμπεριλάμβανε επικοινωνία και συναντήσεις, κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι συμφώνησαν να περιορίσουν τον ανταγωνισμό και να χειραγωγήσουν τις τιμές των οθονών LCD», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην αγωγή.

Οι μετοχές της Samsung υποχωρούσαν νωρίτερα στη Σεούλ κατά 1,9% στα 738.000 γουόν, ενώ οι μετοχές της LG Display σημείωναν πτώση 1,7% στα 32.350 γουόν. Ο τίτλος της AU Optronics υποχωρούσε κατά 1,8%.

Ο εκπρόσωπος της Samsung, Λι Σου Τζέονγκ, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει το θέμα.

naftemporiki

No comments:

Share |