Wednesday, October 21, 2009

Barclays: Έντονο ενδιαφέρον επέκτασης στην ιταλική αγορά


Barclays: Έντονο ενδιαφέρον επέκτασης στην ιταλική αγορά


ΜΙΛΑΝΟ (Dow Jones) – Η τράπεζα Banco Popolare (BP.MI) βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική Barclays PLC (BCS) αναφορικά με την πώληση της θυγατρικής της, Efibanca, σύμφωνα με τον Pier Francesco Saviotti, διευθύνοντα σύμβουλο της Banco Popolare.

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Barclays για την πώληση της Efibanca," δήλωσε ο Saviotti όταν ερωτήθηκε για ένα σχόλιο που αφορούσε την πιθανή πώληση της εμπορικής τράπεζας, καθώς και την πώληση ορισμένων υποκαταστημάτων.

Η Barclays βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με άλλη ιταλική τράπεζα, την Monte dei Paschi di Siena (BMPS.MI), με αντικείμενο την εξαγορά 135 υποκαταστημάτων, δήλωσε ανώνυμη πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Η τράπεζα, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, “στοχεύει” σε ιταλικά υποκαταστήματα καθώς θεωρεί την τοπική αγορά, που είναι μια από τις πιο κερδοφόρες στην Ευρώπη, ιδιαίτερα ελκυστική.

Η Barclays, η οποία αντεπεξήλθε της οικονομικής κρίσης χωρίς να λάβει οικονομική ανίσχυση από την κυβέρνηση, ακολουθεί επεκτατική στρατηγική πέρα από τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου, παρά το γεγονός ότι κύριος στόχος παραμένει η οργανική ανάπτυξη.

capital.gr

No comments:

Share |