Wednesday, October 21, 2009

Cadbury: Έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων στο γ΄ τρίμηνο, αναβαθμίζει το outlook


Cadbury: Έσοδα υψηλότερα των εκτιμήσεων στο γ΄ τρίμηνο, αναβαθμίζει το outlook


Αύξηση εσόδων μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε στο τρίτο τρίμηνο χρήσης η Cadbury, ενώ παράλληλα η διοίκηση της εταιρείας αναβάθμισε τις εκτιμήσεις τόσο για τις πωλήσεις όσο και τα περιθώρια στο σύνολο του έτους.

Όπως αναφέρουν ξένα πρακτορεία, τα έσοδα της βρετανικής σοκολατοποιίας ενισχύθηκαν κατά 7% στο γ΄ τρίμηνο εξαιρούμενων των επιδράσεων από τις διακυμάνσεις των ισοτιμιών. Η Cadbury η οποία έχει δεχτεί πρόταση εξαγοράς από την Kraft ανακοίνωσε ότι τα έσοδα στη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία σημείωσαν αύξηση 10% ενώ παρουσιάστηκαν ισχυρά και στις αναδυόμενες αγορές. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με το Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση των συνολικών εσόδων της τάξης του 4%.

Αναφορικά με το σύνολο του 2009 πλέον αναμένει αύξηση εσόδων περίπου 5%, ενώ η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για αύξηση σχεδόν 4%. Η διοίκηση της εταιρείας εξάλλου, αναβάθμισε το outlook για τα περιθώρια, αναφέροντας ότι τα λειτουργικά περιθώρια αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση τουλάχιστον 1,35 ποσοστιαίων μονάδων.

“Στο τρίτο τρίμηνο σημειώσαμε ανάπτυξη σε κάθε κατηγορία και κάθε δραστηριότητα”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Todd Stitzer, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε κάποια δήλωσε για την υπόθεση της Kraft.

capital.gr

No comments:

Share |