Wednesday, October 21, 2009

Βρετανία: Βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο


Βρετανία: Βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Οκτώβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου ενάμισι έτους ανήλθε η βιομηχανική παραγωγή στη Βρετανία τον Οκτώβριο όπως ανακοίνωσε σήμερα η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (Confederation of British Industry-CBI).

Το ισοζύγιο της βιομηχανικής παραγωγής βελτιώθηκε στις +4 μονάδες τον Οκτώβριο από -2 μονάδες το Σεπτέμβριο, επίπεδο το οποίο είναι το υψηλότερο από το Μάρτιο του 2008 και η πρώτη θετική ένδειξη από τον Ιούνιο του ίδιου έτους

Το ισοζύγιο είναι διαφορά του ποσοστού των βιομηχάνων που ανέφεραν αύξηση της παραγωγής από αυτούς που ανέφεραν μείωση της παραγωγής. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν άνοδο του ισοζυγίου στο +5.

Η ζήτηση για εγχώρια προϊόντα παρέμεινε ωστόσο υποτονική. Οι συνολικές παραγγελίες διαμορφώθηκαν στις -51 μονάδες από -48 μονάδες το Σεπτέμβριο, ενώ το ισοζύγιο των εξωτερικών παραγγελιών παρέμεινε στις -46 μονάδες.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι οι εταιρείες συνεχίζουν να περιμένουν μείωση των τιμών, ωστόσο σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τον Αύγουστο, με τον δείκτη προσδοκιών να διαμορφώνεται στις -5 μονάδες τον Οκτώβριο από -4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περίοδο από 23 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου και συμμετείχαν 463 στελέχη του κλάδου της μεταποίησης.

capital.gr

No comments:

Share |