Monday, October 12, 2009

Νέες δανειακές ανάγκες "βλέπουν" Citi και BNP

Νέες δανειακές ανάγκες "βλέπουν" Citi και BNP


Το νέο πρόγραμμα ύψους 3 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας “ενδέχεται να δημιουργήσει την ανάγκη για πρόσθετη χρηματοδότηση πριν το τέλος του έτους, με ομόλογα με διάρκεια ωρίμανσης άνω των 10 ετών" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Citigroup.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires η Citi στην ανακοίνωσή της τονίζει επίσης την “αξιοσημείωτη” αύξηση στην έκδοση ομλόγων σε ξένο νόμισμα, η οποία οφείλεται στο ελκυστικό επιτόκιο ανταλλαγής ευρώ – δολαρίου.

“Η ευκαιριακή φύση αυτή της δραστηριότητας αποκτά νόημα δεδομένου των εμποδίων που θα αντιμετωπίσουν το επόμενο έτος οι εκδότες της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης, κυρίως στις περιφερειακές αγορές που έχουν χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

“Σκεπτική” εμφανίζεται η BNP Paribas όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα, καθώς η Ελλάδα ενδέχεται να οδηγηθεί σε νέο δανεισμό έως το τέλος του έτους εξαιτίας των εκτιμήσεων που κάνουν λόγο για αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Η BNP χαρακτηρίζει τα ελληνική ομόλογα, όπως και τα ιταλικά BTP, “ακριβά”, σε αντίθεση με τα φινλανδικά τα οποία χαρακτηρίζει “φθηνά”.

capital.gr

No comments:

Share |