Thursday, September 24, 2009

Η κερδοφορία θα στηρίξει το ράλι λέει η JP Morgan


Η κερδοφορία θα στηρίξει το ράλι λέει η JP Morgan


H κερδοφορία θα συνεχίσει να στηρίζει τις αγορές, ωστόσο οι μετοχές διεθνώς έχουν αρχίσει και πλησιάζουν την «δίκαιη» αξία τους κι έτσι οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν την αναδιάρθρωση των χαρτοφυλακίων τους και να στραφούν περισσότερο προς τις ευρωπαϊκές μετοχές, λιγότερο στις αμερικάνικες, περισσότερο στους κλάδους των χημικών, της βιομηχανίας και των τραπεζών και λιγότερο στους κυκλικούς, και να έχουν ως στόχο τις επενδύσεις σε μετοχές εταιρειών με «ποιότητα» και καλό momentum κερδοφορίας.
Aυτή είναι σύμφωνα με την JPMorgan, η στρατηγική για το επόμενο διάστημα καθώς μετά την άνοδο της τάξης του 5-10% που έχουν ακόμη να πραγματοποιήσουν οι αγορές, θα ακολουθήσει ένα διάστημα όπου θα πρέπει οι επενδυτές να μειώσουν ελαφρώς το ποσοστό του ρίσκου στο χαρτοφυλάκιο τους.

Τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών αναμένεται σύμφωνα με τον διεθνή οίκο να σημειώσουν άνοδο της τάξης του 25% το 2010 και 20% το 2011, ενώ στις ΗΠΑ θα κυμανθούν στο 22% και το 20% αντίστοιχα.

Η JPMorgan τονίζει πως αυτές οι προβλέψεις είναι άκρως ρεαλιστικές και ίσως μάλιστα να είναι και συντηρητικές εάν κανείς τις συγκρίνει με ανάλογες φάσεις ανάκαμψης του παρελθόντος.

Οπως τονίζει, είναι πάρα πολύ νωρίς να γίνει κανείς bearish για τις μετοχές καθώς ο bullish παράγοντας που λέγεται κερδοφορία, αν και έχει αποτιμηθεί, αναμένεται να ωφελήσει σημαντικά την πορεία των χρηματιστηριακών αποδόσεων στο επόμενο διάστημα.

Ετσι, τα αποτελέσματα του γ' και του δ' τριμήνου θα επιβεβαιώσουν και θα στηρίξουν το ριμπάουντ των μετοχών και αναμένεται μάλιστα, το Q3 να είναι το πρώτο τρίμηνο εδώ και πάρα πολύ καιρό όπου οι επιχειρήσεις θα εμφανιστούν αισιόδοξες σε ότι αφορά τις προοπτικές τους, κι έτσι θα ανοίξουν την πόρτα στους αναλυτές να αρχίσουν να αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους.

reporter.gr

No comments:

Share |