Thursday, September 24, 2009

Ελβετία: Νέα φορολογική συμφωνία με ΗΠΑ

Ελβετία: Νέα φορολογική συμφωνία με ΗΠΑ


Στην υπογραφή πρωτοκόλλου το οποίο ενσωματώνει τα διεθνή φορολογικά πρότυπα προχώρησε η Ελβετία στο πλαίσιο της συμφωνίας με τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), είναι η ενδέκατη συμφωνία ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών που υπογράφει η Ελβετία η οποία είναι σύμφωνη με τα προδιαγραφές του οργανισμού.

Από τις έντεκα συμφωνίες οι δέκα είναι με κράτη μέλη του ΟΟΣΑ ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και η υπογραφή μίας νέας συμφωνίας. Η δωδέκατη συμφωνία θα σημάνει πως η χώρα θα συμπεριληφθεί στην κατηγορία των χωρών που εφαρμόζουν ουσιαστικά τα διεθνώς συμφωνημένα φορολογικά πρότυπα.

Και οι 88 χώρες που παρακολουθούνται από το Global Forum ακολουθούν πλέον τα πρότυπα του ΟΟΣΑ, ενώ αυτές που δεν εφαρμόζουν ουσιαστικά τα πρότυπα που συμφωνήθηκαν στις 2 Απριλίου έχουν υπογράψει από τότε περισσότερες από 150 συμφωνίες.

Ως αποτέλεσμα, η Αρούμπα, η Αυστρία, το Βέλγιο, οι Βερμούδες, οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, το Μπαχρέιν, τα νησιά Κέιμαν, το Λουξεμβούργο, το Μονακό, οι ολλανδικές Αντίλλες και το Σαν Μαρίνο έχουν ενταχθεί στην κατηγορία των χωρών που εφαρμόζουν ουσιαστικά τα διεθνή φορολογικά πρότυπα.

capital.gr

No comments:

Share |